Gå till huvudmenyn
Resebolag
Nyhetsbrev

Senast uppdaterat: sunday 9.august 2020 - 06:57

Accra

Accra - en trevlig bekantskap!

Accra är en spännande bekantskap som skiljer sig från många andra. Här finner du trevliga invånare, en president som håller till i Christiansborg, ungdomar som i helgerna roar sig längs La Pleasure Beach och en pulserande marknad med genuint hantverk.

Huvudstaden Accra i Ghana - Foto: Wikipedia ©

Huvudstaden Accra i Ghana

Foto: Wikipedia ©

Lite bakgrund
Denna del av Afrika kallas Guldkusten. Dess historia har sitt ursprung i de guldförekomster som upptäcktes här för flera hundra år sedan. Det var portugiserna som anlände hit först år 1482. Efter det kom flera olika nationer och på 1700-talet var det så många som 30 nationer som befann sig på platsen. Målet var guld och elfenben, som området hade fullt av. Har du lust att veta mer om staden, landets kultur och historia, kan det vara en god idé att delta i en sightseeing på Nationalmuseet.


Tjusig huvudstad
Många storstäder växer okontrollerat och lider av de problem som därmed följer. Accra har inte lidit av detta öde trots ett invånarantal på runt 2 miljoner. Det har gjort att Accra har behållit mycket av sin naturliga charm, någonting som besökare idag kan njuta av.

Invånarna i Accra är som de flesta i Ghana mycket öppna och trevliga människor. Det lokala språket är engelska, så det ar lätt att göra sig förstådd. Ett sätt som integriteten, stoltheten och vänligheten visar sig på, är genom det hantverk som säljs.

På Makolamarknaden i Accra hittar du ett vimmel av säljare som erbjudar allt från smycken, kläder, mat och inte minst hantverk av god kvalitet. Detta är produkter som ar genuina och inte endast förbehållet turister och håller därför efter vår mening en hög kvalitet. Så är man i området kan man göra många fina fynd.

Underhållning.
Accra har mycket att erbjuda både när det gäller mat och dryck, uteliv och traditionell shopping. Vi räknar inte här upp en räcka affärer som är de bästa, de hittar du bäst genom att köpa en bra guidebok hos oss, men pa Oxford Street, Osu hittar du alltid bra kvalitet.

I detta område av staden har du även de bästa alternativen när det gäller uteliv. Accra har blivit berömt över hela Väst-Afrika för sitt levande nattliv och framförallt for de annorlunda dansklubbarna. Så har du lust att svänga dig till afrikanska och internationella rytmer, är Accra inte den dummaste platsen att åka till.

La Pleasure Beach
Accra ligge.ar vid kusten och du hittar flera fina stränder i regionen. En av de mest kända är La Pleasure Beach, som är en populär plats för de unga där det anordnas en berömd fest varje helg.Här samlas hundratals ungdomar för att dansa och ha trevligt. Det blir fort fullt på stranden med ett spännande pulserande liv för oss turister.

Epilog
Accra är en trevlig bekantskap och en spännande stad med stolta och trevliga människor. Här hittar du en rik historia, spännande marknader och ett gott utbud av restauranger och affärer. Som kustort ger Accra dig möjligheten att bada och mysa på stranden och på helgerna arrangeras det ungdomsfest på La Pleasure Beach. Drömmer du om att besöka en afrikansk storstad, kan Accra vara ett gott alternativ.

Gi dette resemålet din stemme:

  • Oppnått 2.3/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poäng 2.3/5 stjärnor

 
a n n o n s ↓

Paketresor

Resa från:
Resa till:
Avresa:
Längd:
Sortera efter:
Billigaste til:

- bara flyg:

,-

- flyg & hotell:

,-
Här kan du söka och jämföra charteroperatörer och utvalda flygbolag. www.solfaktor.se
 

Flygbiljetter

Tur/retur Enkel
Från:
Till:
Avresa:
Hemresa:
Typ biljett:
Vuxna:
Barn 2-11 år:
Barn 0-1 år:
 

Vädret idag

Accra

23°C

 
Smarta köp
 

Tipsa en vän

Dela gärna med flera!

Din e-mailadress:

Mottagare:

Skicka
 

Resemarknad.se - Sveriges mest kompletta webbplats för dig som skall ut att resa!

Ferieguiden.no Billigerejser.dk Resemarknad.se Resemarknad.se RSS Feed Add to Google

Resemarknad.se förbehåller sig alla rättigheter, Norway Copyright 2000 - 2020
Vid administrativa frågor, kontakta Resemarknad.se, Norway - Telefon: +47 41 22 00 50 (mån - fre: 0900 - 1600)
VD och ansvarig redaktör: Trond Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@get
Marknadsansvariga: Kent Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@gk

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.se / Holidayautos.se / Solfaktor.se / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.se / Gouda.no

Alla meddelanden på Resemarknad.se är givna i god tro och informationen har blivit insamlad och återgiven efter bästa förmåga. Resemarknad.se garanterar inte innehållets korrekthet och tar inte heller ansvar för om enskilda meddelanden skulle visa sig inte stämma. Resemarknad.se avsäger sig därför allt ansvar för fel, misstolkningar och delvis eller total förlust, missräkning, oförsiktighet eller skada som kan bli en följd av användande av informationen som står på de här sidorna.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checked