Gå till huvudmenyn
Resebolag
Nyhetsbrev

Senast uppdaterat: sunday 9.august 2020 - 06:57

Agadir

Agadir - ett trevligt resmål!

Agadir är en modern stad på Marockos sydvästkust, känt för sina vackra stränder och en fin blandning av sol, sommar, bad, shopping, mat, dryck och underhållning. Staden är i snabb utveckling och har bra anläggningar för modern turism. Hit kommar du inte endast för att uppleva det genuint marockanska, utan också för att bo bra, äta bra och njuta av kustklimatet.

Agadir - Foto: Stephen Morris ©

Agadir

Foto: Stephen Morris ©

Agadir
På grund av en jordbävning år 1960,som kostade runt 15.000 människors liv, är arkitekturen i Agadir inte den mest tilltalande. Nu har Gud gjort sitt, nu får människorna här göra resten. Detta sa dåvarande konung Mohamed och utlyste en arkitekttävling för återuppbyggnaden av Agadir.


Resultatet blev ett lapptäcke av olika arkitekturstilar som skiljer sig stort från det man kan se i andra delar av Marocko. Det är anledningen till att du inte hittar lika mycket traditionell marockansk arkitektur och trånga gränder i Agadir som i andra städer i landet. Idag bor ca. 350.000 människor här och staden är i stark utveckling, aven om de fattiga förhållandena fortfarande är synliga.

Badliv
Agadirs främsta varumärke är den 12 km långa sandstranden, som med sin bredd och längd är av bästa märke. uristmyndigheterna har försökt att sälja Agadir som ”Afrikas Miami Beach”, utan att helt ha lyckats med det. Längs sandstranden löper en promenad fylld med palmer och gatlyktor. Här sjuder det ofta av liv och det är ett fint område för en promenad, för att se på folklivet och njuta av det ljuvliga klimatet. Strandlivet innebär även vindsurfing och parasailing för den som frestas av den typen verksamheter.

Shopping
Marocko är ett forhållandevis billigt turistland och Agadir är inget undantag. Här har du möjlighet att göra fina köp bara du är lite kräsen med vad du handlar och är tålmodig när du prutar. Souken är Agadirs äldsta marknad och här hittar du en speciell atmosfär och spännande dofter. Produkter som skinn, väskor, guld, silver, och täcken är bara en del av vad du kan köpa här. Keramiken är en av de populäraste produkterna, men glöm inte att detta ska med på flyget och fort kan ända i tusen bitar. Köp det som ryms i handbagaget.

Var uppmärksam på att mycket av det som säljs till turister ofta är billiga kopior med lägre kvalitet. Det första priset du får uppgett är långt ifrån vad du egentligen bör betala. Är priset du får exemplevis 100 dirham, bör du inte betala mer än 10 dirham. Betalar du hälften eller 1/3, så har du gjort en dålig affär. Stå på dig och ge dig inte förrän du har fått det pris du vill ha. Ett tips är att låtsas som om du går, det brukar att hjälpa.

Mat och dryck
Maten i Marocko är god och består av bland annat lammkött med färska grönsaker, couscous och sås. Bröd finns ocksa till nästan alla måltider. Andra kötträtter som är vanliga är Harira, Taiine, Kefta tajin och Beghrir. Grön mynta är en vanlig krydda, ofta serverat med mycket socker. Alkohol hittar du i turistområdena.
Eftersom Marocko är ett charterresmål hittar du även ett antal hamburger ställen, pizzerior och nattklubbar. Du kan välja mellan marockansk mat eller en internationell meny. På de typiska turistställena är priserna högre. Restaurangerna har ofta en fin atmosfär och maten är ofta av bästa kvalitet. Det marockanska köket är en blandning av det bästa från det afrikanska och det franska köket.

Taxi
Att förflytta sig över längre distanser görs bäst med en s.k. ”grand taxi” (stor taxi). Förhandla priset innan du sätter dig i bilen, annars kan du lätt bli lurad.Reser du ensam får du räkna med att betala för de tomma sätena. För kortare turer använder du en s.k. petit taxi (liten taxi) som är försedd med taxameter.

Utflykter
En vistelse i Agadir kan kombineras med andra resmål, som t.ex. Marrakesh. Hyr du bil kan du resa norröver längs kusten till Essaouira, känt som den vita staden. Här hittar du en mycket tjusigare arkitektur än i Agadir, med trånga gränder och fascinerande byggnader.

Marrakesh liggar inte mer än 4 timmar nordost från Agadir och det rekommenderas att man antingen kombinerar en vistelse i Agadir med en vistelse i Marrakech, eller hyr en bil för att få se denna pulserande och levande destination.

Epilog
Agadir är ett trevligt resmål med ett ljuvligt klimat, flotta stränder och bra standard på mat, dryck och hotell. Med 300 soldagar om året är Agadir även ett säkert kort för alla soldyrkare som söker lata dagar i solen. Men är du däremot ute efter den genuint marockanska bebyggelsen och dess kultur, rekommenderar vi andra resmål i Marocko.

Gi dette resemålet din stemme:

  • Oppnått 2.3/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poäng 2.3/5 stjärnor

 
a n n o n s ↓

Paketresor

Resa från:
Resa till:
Avresa:
Längd:
Sortera efter:
Billigaste til:

- bara flyg:

,-

Agadir - flyg & hotell:

4246,-
Här kan du söka och jämföra charteroperatörer och utvalda flygbolag. www.solfaktor.se
 

Flygbiljetter

Tur/retur Enkel
Från:
Till:
Avresa:
Hemresa:
Typ biljett:
Vuxna:
Barn 2-11 år:
Barn 0-1 år:
 

Vädret idag

Agadir

19°C

 
Smarta köp
 

Tipsa en vän

Dela gärna med flera!

Din e-mailadress:

Mottagare:

Skicka
 

Resemarknad.se - Sveriges mest kompletta webbplats för dig som skall ut att resa!

Ferieguiden.no Billigerejser.dk Resemarknad.se Resemarknad.se RSS Feed Add to Google

Resemarknad.se förbehåller sig alla rättigheter, Norway Copyright 2000 - 2020
Vid administrativa frågor, kontakta Resemarknad.se, Norway - Telefon: +47 41 22 00 50 (mån - fre: 0900 - 1600)
VD och ansvarig redaktör: Trond Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@get
Marknadsansvariga: Kent Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@gk

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.se / Holidayautos.se / Solfaktor.se / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.se / Gouda.no

Alla meddelanden på Resemarknad.se är givna i god tro och informationen har blivit insamlad och återgiven efter bästa förmåga. Resemarknad.se garanterar inte innehållets korrekthet och tar inte heller ansvar för om enskilda meddelanden skulle visa sig inte stämma. Resemarknad.se avsäger sig därför allt ansvar för fel, misstolkningar och delvis eller total förlust, missräkning, oförsiktighet eller skada som kan bli en följd av användande av informationen som står på de här sidorna.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checked