Gå till huvudmenyn
Resebolag
Nyhetsbrev

Senast uppdaterat: sunday 9.august 2020 - 06:57

Essaouira

Essaouira

I sydvästra delen av Marocko längs Atlantkusten ligger Essaouira, ett fridfullt och karismatiskt område av landet som går under namnet” Den Vita Staden”. Staden drar till sig surfare, hippies, konstnärer och turister. Alla söker de efter det genuint marockanska folklivet, det ljuvligt klimatet och den bästa maten.

Essaouira - Foto: Oliver Mokhlis ©

Essaouira

Foto: Oliver Mokhlis ©

Lite bakgrund
Essaouira är en kustort där det har bott människor sedan 600 år f.Kr.. Men staden som vi känner den idag härrör från 1760, då den sittande kungen fick den franske arkitekten Théodore Cornut till att rita staden. Resultatet är en stad som är byggd som en fästning för att hålla undan farorna som på den tiden kunde komma sjövägen.


På 1960 och 1970-talen blev staden populär bland hippies, som sökte sig hit för att finna ro och njuta av den enkla atmosfären. Idag bor det ca. 200.000 människor här, och turister från hela världen kommer nu till Essaouira av samma anledning som hippies gjorde på sin tid.

Medinan
Bakom stadsmurarna hittar du ” Gamla Stan”, en mycket livlig stadsdel .Här kan du övernatta och njuta av frukosten på takterrassen med utsikt över havet. Medinan är stadens hjärta och har trots sitt franska forflutna, grekisk prägel.

På de smala gatstensbelagda gatorna hittar du många caféer, restauranger, affärer och gallerier. Det serveras både lokala och internationella rätter. Här kan du smaka allt från kött, fisk, marockanska köttbullar och pizza. Allt till en rimlig peng.

Det är forbjudet för bilar inne i ”Gamla Stan” så all transport går antingen med cykel eller häst och vagn. Gamla Stan är med andra ord en annorlunda upplevelse och i floran av färgsprakakande affärer hittar du allt från exotiska varor till antika hantverksprodukter som håller hög kvalitet. Med duktig prutning kan du göra verkliga klipp..

Sol och Värme
Essaouira är en vacker stad med vitkalkade byggnader och ett härligt klimat. Passadvinden som kommer in från Atlanten i väster, gör att det aldrig blir outhärdligt varmt. Den svala brisen känns skön for oss nordbor och skapar också fina förhållanden för surfarna. På stranden finns gott om plats med möjlighet att hyra solstol och parasoll. Du hittar även flera större och mindre strandbarer som säljer förfriskningar.

Underhållning
Essaouira är inte platsen för disco och uteliv, utan en hamnstad som erbjudar ett lugnt kvällsliv, där du kan äta och dricka gott och njuta av det ljuvliga klimatet och livet i sig självt. Den marockanska maten är fantastisk och grillad fisk är någonting alla bör prova. Marocko är ett muslimskt land men staden är av det liberala slaget, så alkohol finns att köpa på flera ställen.


Utflykter
Kombinera gärna en vistelse i Essaouira med några dagar i Marrakech någon mil in i landet. Marrakech, ofta bara kallad den röda staden har blivit känd för sina marknader och festivaler. Längre norrut ligger Agadir, en stad känd för sin strand och sin turism, men lika charmerande som både Essaouira och Marrakech.

Epilog
Essaouira är en spännande bekantskap med en målerisk arkitektur, fascinerande kultur och vackra stränder. Staden har blivit uppsatt på UNESCO’s lista över skyddade områden, det säger mycket om vad du har att vänta dig. Dessutom har staden varit inspelningsplats för filmer som "Othello" och "Jerusalem". Söker du ett lugnare tempo, genuint marockansk miljö, god mat och dryck samt ett härligt klimat, är fiskelandskapet Essaouira ett resmål som absolut kan rekommenderas.

Gi dette resemålet din stemme:

  • Oppnått 2.2/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poäng 2.2/5 stjärnor

 
a n n o n s ↓

Paketresor

Resa från:
Resa till:
Avresa:
Längd:
Sortera efter:
Billigaste til:

- bara flyg:

,-

- flyg & hotell:

,-
Här kan du söka och jämföra charteroperatörer och utvalda flygbolag. www.solfaktor.se
 

Flygbiljetter

Tur/retur Enkel
Från:
Till:
Avresa:
Hemresa:
Typ biljett:
Vuxna:
Barn 2-11 år:
Barn 0-1 år:
 

Vädret idag

Essaouira

20°C

 
Smarta köp
 

Tipsa en vän

Dela gärna med flera!

Din e-mailadress:

Mottagare:

Skicka
 

Resemarknad.se - Sveriges mest kompletta webbplats för dig som skall ut att resa!

Ferieguiden.no Billigerejser.dk Resemarknad.se Resemarknad.se RSS Feed Add to Google

Resemarknad.se förbehåller sig alla rättigheter, Norway Copyright 2000 - 2020
Vid administrativa frågor, kontakta Resemarknad.se, Norway - Telefon: +47 41 22 00 50 (mån - fre: 0900 - 1600)
VD och ansvarig redaktör: Trond Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@get
Marknadsansvariga: Kent Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@gk

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.se / Holidayautos.se / Solfaktor.se / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.se / Gouda.no

Alla meddelanden på Resemarknad.se är givna i god tro och informationen har blivit insamlad och återgiven efter bästa förmåga. Resemarknad.se garanterar inte innehållets korrekthet och tar inte heller ansvar för om enskilda meddelanden skulle visa sig inte stämma. Resemarknad.se avsäger sig därför allt ansvar för fel, misstolkningar och delvis eller total förlust, missräkning, oförsiktighet eller skada som kan bli en följd av användande av informationen som står på de här sidorna.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checked