Gå till huvudmenyn
Resebolag
Nyhetsbrev

Senast uppdaterat: wednesday 23.september 2020 - 06:57

Kefalonia: Fiskardo

Fiskardo på Kefallonia

Fiskardo ligger på den grekiska ön Kefallonia, och har en vacker och pittoresk omgivning som drar till sig både charterturister, segelglada människor och en och annan celebritet. Söker du en maritim miljö målad i grekiska färger, kan Fiskardo vara det du söker.

Fiskardo på Kefallonia - Foto: G.N.T.O. ©

Fiskardo på Kefallonia

Foto: G.N.T.O. ©

Lite om Fiskardo
Längst nordost på Kefallonia ligger fiskebyn Fiskardo, känt för sina yachter, segelbåtar och celebriteter. Fiskardo ar en unik by på Kefallonia för 1953 vid en våldsam jordbävning undkom stora delar av Fiskardo, medan resten av ön i det närmaste utplånades.


Inne i hamnen i Fiskardo ligger militären, gamla fiskebåtar, vackra segelbåtar och ett och annat kryssningsfartyg. Längs hamnen ligger de flotta pastellfärgade husen tätt och är en vacker syn där de badar i sommarsolen.

Längs bryggorna hittar du de lokala tavernorna.Här kan du sitta under ett parasoll, inta en god middag medan du njuter av synen av in och utgående segelbåtar i hamnen. Prisnivån är något högre än längre söderut i den grekiska övärlden, men fortfarande överkomliga.

Stränder
Man besökar inte Fiskardo för strändernas skull. Men det är naturligtvis fullt möjligt att hitta en fin badvik för sol och bad. Inne i staden finns en rullstensstrand, medan klipporna vid fyren lite utanför stan, också är trevliga för en simtur.

Mat och dryck
Pa kvällarna kan du inta en god måltid på en trevlig restaurang eller taverna. Maten på Kefallonia är traditionell, en blandning av grekiskt och italienskt och kan absolut rekommenderas. Här finns något for varje smak.

Utflykter
Det är fullt möjligt att uppleva en stor del av Kefallonia med utgångspunkt i Fiskardo.Söderut längs ostkusten ligger den underjordiska sjön Melassani, känt för sina stalaktiter. På västkusten hittar du Myrtos, med sina vita långa sandstränder. Detta är ett populärt område for bad och sol.

Epilog
Fiskardo är en trevlig by med pittoresk bebyggelse och med många tjusiga båtar i alla storlekar i hamnen,här finns chans till en trevlig semester. Här har du möjligheten att bada, äta god mat och åka på spännande utflykter, antingen det är ett besök pa en av öns många vingårdar, eller en utflykt till andra delar av öns badstränder och badvikar.

Gi dette resemålet din stemme:

  • Oppnått 2.2/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poäng 2.2/5 stjärnor Ditt avstämning är registrerat tidligare.

 
a n n o n s ↓

Paketresor

Resa från:
Resa till:
Avresa:
Längd:
Sortera efter:
Billigaste til:

- bara flyg:

,-

- flyg & hotell:

,-
Här kan du söka och jämföra charteroperatörer och utvalda flygbolag. www.solfaktor.se
 

Flygbiljetter

Tur/retur Enkel
Från:
Till:
Avresa:
Hemresa:
Typ biljett:
Vuxna:
Barn 2-11 år:
Barn 0-1 år:
 
Smarta köp
 

Tipsa en vän

Dela gärna med flera!

Din e-mailadress:

Mottagare:

Skicka
 

Resemarknad.se - Sveriges mest kompletta webbplats för dig som skall ut att resa!

Ferieguiden.no Billigerejser.dk Resemarknad.se Resemarknad.se RSS Feed Add to Google

Resemarknad.se förbehåller sig alla rättigheter, Norway Copyright 2000 - 2020
Vid administrativa frågor, kontakta Resemarknad.se, Norway - Telefon: +47 41 22 00 50 (mån - fre: 0900 - 1600)
VD och ansvarig redaktör: Trond Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@get
Marknadsansvariga: Kent Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@gk

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.se / Holidayautos.se / Solfaktor.se / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.se / Gouda.no

Alla meddelanden på Resemarknad.se är givna i god tro och informationen har blivit insamlad och återgiven efter bästa förmåga. Resemarknad.se garanterar inte innehållets korrekthet och tar inte heller ansvar för om enskilda meddelanden skulle visa sig inte stämma. Resemarknad.se avsäger sig därför allt ansvar för fel, misstolkningar och delvis eller total förlust, missräkning, oförsiktighet eller skada som kan bli en följd av användande av informationen som står på de här sidorna.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checked